Pasta all’Amatriciana

Pasta all'Amatriciana

Ingredienten

  • 500 gr pasta (Spaghetti of Maccheroncini)
  • 300 gr Guanciale
  • 230 gr Pecorino
  • 190 gr Tomatensaus
  • 50 gr zeezout (zelf toevoegen)
  • Peperoncino (evt. zelf toevoegen, guanciale is pittig)
  • Bereidingstijd 5 min
  • Kooktijd hangt af van het type pasta
  • Totale tijd 15 min
  • 4-5 personen

Begin met het snijden van de Guanciale. Eerst de huid wegsnijden (bruine zijde, niet gebruiken) en zwarte gemarineerde gedeelte laten zitten. Dan stuk doormidden om beter de plakken te kunnen snijden. Na de plakken te hebben gesneden deze in reepjes verdelen. Doe de reepjes guanciale in een pan zonder olie (het kookt in zijn eigen vet) tot ze een beetje krokant worden.

Rasp de pecorino met een fijne rasp geheel op (zonder de donkere buitenkant). Kook een ruime hoeveelheid water (5 l voor 500 gr pasta) in een pan en voeg ongeveer 50 gr zeezout toe (voor 500 gr pasta). De guanciale is al gezouten dus kan ook minder. Als het water kookt, voeg de pasta toe en kook tot deze Al Dente is (de indicatie op het pak is niet voor iedereen juist, dus probeer zelf).

Haal ongeveer 1/4 van de guanciale uit de pan en zet apart. Voeg de tomatensaus bij de pan met guanciale en roer door elkaar op een laag vuur. Als de paste klaar is voeg de saus aan de pasta toe en maak af met de pecorino en guanciale die we apart hebben gehouden.

En nu … Buon appetito!