Ons verhaal

EEtaliano: l'eccellenza Italiana

Mijn naam is Alessandra en ik ben opgegroeid in Rome, Italië. Nu woon en werk ik sinds 2014 in Nederland met mijn man en kinderen.

Ik vind het belangrijk eenvoudige en natuurlijke producten voor mezelf en voor mijn gezin klaar te maken, typische producten van de Italiaanse traditie, voor gerechten die ik mijn grootmoeder zag bereiden in de keuken toen ik klein was.

EEtaliano is ontstaan ​​uit de combinatie van goed Italiaans eten op de “oude manier”, thuis bereid om die gezellige en familie sfeer te creëren die door de dagelijkse hectische leven zeldzaam is geworden. Mijn Nederlandse man, een liefhebber van de Italiaanse keuken, zette me ertoe aan om de echte carbonara en amatriciana in Nederland te introduceren.  Met de authentieke, natuurlijke producten uit Italië en met het juiste recept; net zoals je in Italië eet.

Veel producten komen uit Puglia, dankzij de samenwerking en lange vriendschap met mijn vriendin Patrizia die in Lecce woont en die met passie voor al onze leveranciers zorgt. Ik heb mijn leveranciers met zorg gezocht en uitgekozen, familiebedrijven die de oprechtheid van het product met liefde en passie van generatie tot generatie doorgeven. Mensen met passie voor hun land, hun cultuur, hun geschiedenis, mensen die met trots leven in een soms ruige maar extreem authentieke en eenvoudige omgeving.

Vanaf hier begon mijn onderzoek naar natuurlijke en biologische Italiaanse voedingsproducten, zonder kunstmatige toevoegingen en zonder bestrijdingsmiddelen, verbouwd op een duurzame en milieuvriendelijke manier. In Italië heet dit “chilometro-zero”, nul-km, producten uit de regio met directe verkoop van producent aan consument. En bovendien superlekker! Kortom, goed voor je gezondheid en papillen, eerlijk voor de boer en duurzaam voor het milieu.

EEtaliano staat voor een zorgvuldige selectie van producten door onderzoek en passie, gericht op de rijke Italiaanse culinaire traditie en dit door middel van de authentieke recepten op de Nederlandse tafel te brengen. Uiteraard 100% made in Italy!

Tot slot wensen we iedereen: Buon appetito!

Ons team

Alessandra

Owner

Patrizia

Coordinator leveranciers Apuglia