Leveranciers

Onze leveranciers zijn met zorg uitgezocht op de duurzame en biologische producten die zij produceren. Familiebedrijven die de oprechtheid van het product met liefde en passie van generatie tot generatie doorgeven en allemaal door ons persoonlijk bezocht.

Pralina

De grondstoffen van de aarde en de wens om deze te beschermen, promoten en delen, brachten het idee tot leven om een ​​bedrijf op te richten dat de regionale grondstoffen verwerkt. Een bedrijf dat, in een productieproces dat veel groter is dan een thuiskeuken, diezelfde alchemie zou kunnen reproduceren tussen de kwaliteit van de grondstof en de authentieke smaak van het uiteindelijke gerecht.

Pralina produceert kant-en-klare pastasauzen en paté voor bruschetta, en sauzen en crèmes bij tweede gangen die de biodiversiteit, de bijzonderheden en tradities van de regio respecteren, met bijzondere aandacht voor de ecologische duurzaamheid van de hele productiecyclus.

Het bedrijf behoudt nog steeds “de kenmerken van een ambachtelijk laboratorium”, door de zorgvuldige selectie van grondstoffen en de zorg voor zelfgemaakte recepten te combineren met industriële proces- en controletechnologieën.

Ligorio Pasta

Opgericht in juni 1979 door de familie Ligorio – De Carlo, is de pastafabriek “Al Mattarello” al 40 jaar gericht op een het maken van duurzame pasta, waarbij de traditie van ambachtelijke productie wordt gecombineerd met het gebruik van geavanceerdere technologieën.

Onze verse en droge pasta producten zijn gemaakt met meel van 100% lokale en nationale soorten “grano duro” tarwe, zorgvuldig geselecteerd om het product een unieke en authentieke smaak te geven.

Het hele productieproces wordt continu onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles, en deze toepassing ven de hoogste standaarden is beloond met meerdere certificaten, die getuigen van de originele Italiaanse kwaliteit.

Oleificio Congedi

Al meer dan een eeuw produceren 4 generaties van de familie Congedi het belangrijkste product van Salento, de olijf, en de Extra Vergine olijf olie die nu over de hele wereld wordt geëxporteerd. De olijfboom is het symbool van Salento en geeft het karakter van deze regio goed weer.

In1917 begon een vastberaden vrouw, Luce Damiani, met het beheer van de olijfgaarden die ze van haar vader had geërfd, en legt daarmee de bouwstenen voor een van de grootste vestigingen in heel Salento. Van haar zeven kinderen verbeterde de oudste zoon Antonio Congedi, een meester-molenaar, met de koppigheid van zijn moeder, het bedrijf nog meer door het proces van de omzetting van Extra Vergine olijfolie te innoveren.

In 1989 kwam de productie van Extra Vergine olijfolie in handen van Luigi, zijn oudste zoon, die op advies van zijn vader kwaliteit, traditie en technologische innovatie combineert met de familie traditie. Met zijn zonen Ettore en Matteo, na het voltooien van hun studies, vindt het bedrijf zichzelf opnieuw uit en moderniseert de productie van olijfolie olie uit Salento, zonder de echtheid van de traditie te verliezen. Met het idee om de eerste centrifugale decanter te installeren, die het mogelijk maakt om geen verwerkingsafval te produceren wordt het bedrijf in 2014 volledig ecologisch duurzaam.

Torre Sant'Emiliano Pecorino

Torre Sant’Emiliano begon uit respect voor het land en de natuurlijke kazen van de Terra d’Otranto, het resultaat van het jarenlange werk door Alberto en nog steeds gebaseerd op onderzoek, familietraditie en passie. Het begon 50 jaar geleden, toen Alberto Negro Masseria Autigne in de buurt van Torre Sant’Emiliano kocht. Gekenmerkt door de kusttoren van Salento gebouwd in de 16e eeuw aan de kust van Otranto. Na zijn verblijf in Sardinië, betoverd door de smaken van dit eiland, besloot Alberto terug te keren met een kleine kudde schapen, twee herders en deskundige zuivel ambachtslieden, om een ​​productie te starten van unieke kazen.

Het productieproces wordt gekenmerkt door traditie. Zo is de kaas en ricotta gemaakt van melk uit eigen productie, waardoor deze de typische en onnavolgbare smaak verkrijgen. Met de kazen van Torre S.Emiliano proef je de passie en tradities van Salento; een avontuur te midden van de vele culturen die de geschiedenis vormen aan ten grondslag liggen aan onze kazen.

Torre Sant’Emiliano produceert zijn pecorino-kaas met de grootste zorg, met respect voor de typische traditie van het Otranto-gebied in het Zuiden van Italië. Door de rijping van deze harde tafelkaas heeft hij een sterke, intense en ronde smaak. De kaas is zoet, met een strogele kleur die neigt naar bruin.