Pasta alla Carbonara

Pasta alla Carbonara

Ingredienten

  • 500 gr pasta (Spaghetti of Mezze Maniche)
  • 300 gr Guanciale
  • 230 gr Pecorino
  • 4 verse eier dooiers (zelf toevoegen)
  • 1 heel ei (zelf toevoegen)
  • 50 gr zeezout (zelf toevoegen)
  • Verse peper (zelf toevoegen)
  • Bereidingstijd 5 min
  • Kooktijd hangt af van het type pasta
  • Totale tijd 20 min
  • 4-5 personen

Begin met het snijden van de Guanciale. Eerst de huid wegsnijden (bruine kant, niet gebruiken), zwarte gemarineerde kant laten zitten. Dan stuk doormidden om beter de plakken te kunnen snijden. Na de plakken te hebben gesneden deze in reepjes verdelen. Doe de reepjes guanciale in een pan zonder olie (het kookt in zijn eigen vet) tot ze een beetje krokant worden.

Rasp de pecorino met een fijne rasp geheel op. Doe de 4 eierdooiers en het hele ei in een kom en roer het samen met ¾ van de pecorino glad. Roer 1 of 2 eetlepels olie van de guanciale door het ei en de pecorino tot er een gladde saus ontstaat. Voeg de versgemalen peper toe (ook de guanciale heeft al peper dus eventueel niet nodig en zelf op smaak brengen) en eventueel een beetje water van de pasta om de saus iets meer vloeibaar te maken.

Kook een ruime hoeveelheid water (5 l voor 500 gr pasta) in een pan en voeg ongeveer 50 gr zeezout toe (voor 500 gr pasta). De guanciale is al gezouten dus kan ook minder. Als het water kookt, voeg de pasta toe en kook tot deze Al Dente is (de indicatie op het pak is niet voor iedereen juist, dus probeer zelf).

Giet de pasta af zonder al het water eruit te schudden en doe in een schaal. Voeg ¾ van de guanciale toe, roer goed en voeg dan ook de saus toe. Roer alles goed door (er behoord een creme te ontstaan dus geen droge saus) en dien op met de rest van de guanciale en pecorino erop.

En nu … Buon appetito!